Veelgestelde vragen over producten

Laptop batterij basiskennis

(1) Een celbatterij die in een notebook wordt gebruikt, is een cel waarin een aantal afzonderlijke cellen, cellen genaamd, zijn aangesloten en in een batterijpakket zijn opgeslagen. Naast de cel zijn een laadcircuit en een beschermingscircuit opgeslagen. Voor de aansluiting van meerdere cellen zijn er seriële en parallelle typen.

Lithium-ion wordt gebruikt als het werkingsprincipe van de celbatterij en de vorm van de te bewaren cel is verschillend, zoals een cilindrische vorm.

(2) Lithium-ionbatterijen gebruiken elektriciteitsdragende atomen en moleculen (lithiumionen). Het wordt ondergedompeld in de elektrolytoplossing aan de binnenkant en de positieve elektrode en de negatieve elektrode worden gepartitioneerd door een scheider.

Omdat de lithium-ionbatterij geen “geheugeneffect” heeft, is het veilig om de batterij aan te vullen. * Geheugeneffect is een fenomeen dat het niveau opslaat als de maximale waarde bij het aanvullen van de batterij.

(3) Het werkingsprincipe van een lithiumpolymeerbatterij is dezelfde als die van een lithium-ionbatterij.

De elektrolyt bevindt zich echter in een gel in plaats van in een vloeibare toestand.
Gelachtige elektrolyt lekt minder vaak, dus het vormen van batterijen is gratis. Omdat het mogelijk is om een ​​dergelijk type te ontwerpen volgens pc-producten, wordt het vaak gebruikt voor batterijen voor tablet-pc enz.

(4) Werkingsduur batterij

De eenheid die de batterijcapaciteit vertegenwoordigt, is “Ah”, wat de huidige waarde is die gedurende 1 uur kan worden ontladen.
De capaciteit van de batterij heeft echter een beschrijving van “standaardwaarde of minimumwaarde”. De werkelijke hoeveelheid elektrisch vermogen (W) die kan worden gebruikt, is afhankelijk van V (spanning) naast A (stroom). Dat wil zeggen, aangezien de spanning varieert afhankelijk van het apparaat, kan niet worden vastgesteld dat de rijtijd van de batterij lang is, alleen wanneer de eenheid “Ah” de batterijcapaciteit representeert. De hoeveelheid elektrisch vermogen is een maat voor de rijtijd.

De hoeveelheid elektrisch vermogen die in één uur kan worden gebruikt, wordt uitgedrukt in “Wh” -eenheid. W (watt) kan worden berekend met “A (stroom) x V (spanning)”.

(5) verslechtering van de batterij

Het lijkt erop dat de verslechtering vordert als ik voel dat “het batterijvermogen slecht is” vanaf het begin. De degradatie van de batterij is te wijten aan interne chemische veranderingen

【1】 Herhaling van laden en ontladen, degradatie per cyclus

Tijdens het ontladen gaan lithiumionen aan de negatieve elektrodezijde naar de positieve elektrode, maar het positieve elektrodemateriaal (kobalt) ondergaat een chemische verandering om een ​​film te vormen. Dit belemmert de beweging van lithiumionen. Deze chemische verandering is achteruitgang als gevolg van cycli.

【2】 Degradatie van volledige ladingopslag

Degradatie heeft de neiging door te gaan als de batterij lange tijd is opgeslagen onder volledig opladen. Volledige lading is een toestand waarin de cel wordt belast, dus het is niet goed om deze volledig te laten opladen. Hoewel sommige toepassingen ongeveer 80% als volledige lading herkennen, zelfs als het de oorspronkelijke volledige lading is, wordt er gezegd dat het “geen probleem” is als het onmiddellijk moet worden gebruikt.

Omgekeerd, aangezien overladen niet goed is, is het goed om 50% van het resterende bedrag in te stellen als u het niet gedurende een langere periode van opslag gebruikt. Overladen zal ook de batterij beschadigen, maar aangezien het beschermingscircuit in het batterijpakket is geïnstalleerd, hoeft u niet te overladen te denken.

【3】 Degradatie bij opslag op hoge temperatuur

Omdat de batterij zwak is tot hoge temperaturen, wordt de levensduur korter naarmate de opslagtemperatuur hoger is. Aangezien er geen “geheugeneffect” is in lithium-ionbatterijen, is er geen reden tot verslechtering, zelfs niet bij het aanvullen van lading, maar als u vindt dat het “aangetast is door bijvullen”, kan dit een verslechtering zijn vanwege hoge hittebehoud.

Hoe lang gaat een batterij mee?

Onder normale omstandigheden is de gebruiksduur van de laptop ongeveer 1,5 tot 3 jaar. Wanneer de oplaadbare batterij begint te sterven, merkt de gebruiker op dat de batterij leeg raakt of de tijd afneemt.
 
Oorzaak en oplossing als de laptop niet kan worden opgeladen

(1) Controleer de aansluiting van de voedingskabel en de netadapter
(2) Plaats de stekker terug en plaats hem in een ander stopcontact
(3) Start de pc opnieuw op
(4) Controleer het oplaadlampje van de batterij
(5) Controleer de batterijverbinding
(6) Ontlading (Schakel de stroomtoevoer uit, laat alle randapparatuur achter en verlaat het apparaat een tijdje)
(7) Ververs de batterij
(8) Oorzaak van de levensduur van de batterij
(9) Gebruik een echte lader (AC-adapter)

 

Als u de batterij niet kunt opladen terwijl het stopcontact is aangesloten op een laptop, kan contact met het defect of verslechtering van de batterij worden overwogen.

(1) Controleer de aansluiting van de voedingskabel en de netadapter

Zorg ervoor dat de voedingskabel en de netadapter correct zijn aangesloten.
Als u een tafeltaak of verlengkabel gebruikt, controleert u of u het netsnoer rechtstreeks in het stopcontact kunt opladen.
Als u niet kunt opladen terwijl de stroomvoorziening normaal gesproken naar de pc wordt gevoerd, controleert u het volgende.

(2) Controleer het oplaadlampje van de batterij

Controleer de status van het batterijlampje van het hoofdtoestel. Gewoonlijk licht het oranje lampje op.
Als het lampje uit is, is de voeding niet aangesloten of is het opladen voltooid.

(3) Controleer de batterijverbinding

Opladen is mogelijk niet mogelijk vanwege slecht contact tussen de accu en de hoofdeenheid.
Als het batterijpakket kan worden verwijderd, verwijder en installeer het dan een paar keer en controleer of het verbetert.

(4) Ververs de batterij

Degradatie treedt op wanneer het aantal keren dat de batterij wordt opgeladen toeneemt. Gebruik “Battery Refresh & Diagnostic Tool” om een ​​diagnose te stellen van het verversen van de batterij en storing.

Als u het probleem niet kunt oplossen met behulp van de bovenstaande tegenmaatregelen, is het denkbaar dat de levensduur van de batterij, uitval van het netsnoer of het contactgedeelte van de netadapter enz.
 
Als de batterij slechter wordt en de rijtijd kort wordt, moet u de batterij vervangen.

Batterij is vervangbaar, wordt geleidelijk slechter door het opladen en ontladen te herhalen verkort de rijtijd.

De voortgang van de verslechtering van de batterij is afhankelijk van het aantal keren dat wordt opgeladen, de tijd, de gebruiksomgeving, enz.

Als de batterij verslechtert en de rijtijd kort wordt, moet de batterij worden vervangen.

Batterijen die op laptops worden gebruikt, kunnen worden gekocht door het modelnummer van de batterij te controleren.

Hoe koop ik een juiste batterij voor mijn laptop?

(1) Controleer het modelnummer of onderdeelnummer van uw batterij

(2) Controleer het modelnummer of onderdeelnummer van uw laptop

(3) Als u niet weet hoe u het modelnummer van de batterij of laptop moet controleren, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Vier manieren om de levensduur van de batterij te verlengen

(1) Sla niet lang op met volledig opladen

Voor lithium-ionbatterijen is volledig opladen de meest geladen status. Ik denk dat er veel mensen zijn die een lange tijd zullen sparen met volledige lading voor het geval je het onmiddellijk wilt gebruiken, maar het liefst is het om de batterij op te laden in het stadium waarin je tot 50% van de batterij gebruikt.

Ook als u het een tijdje niet gebruikt, zal ontladen tot ongeveer 50% de belasting lichter maken en kan de batterijvervangingstijd worden verlengd.

Vermijd zo veel mogelijk omstandigheden op hoge temperatuur

Lithium-ionbatterijen hebben de eigenschap dat ze zwak zijn voor hoge temperaturen, dus houd er rekening mee dat de temperatuur tijdens gebruik of opslag niet op een hoge temperatuur is.

De binnenkant van de auto zal in de zomer erg heet zijn. Laten we een laptop in een auto op een dag achterlaten, dus vermijd schade omdat het een groot probleem is.

Ook denk ik dat er veel mensen dit doen, maar het is eigenlijk NG om te gebruiken tijdens het opladen. In de staat van volledige lading en omdat het een dubbele stoot wordt genoemd, temperatuurstijging door opladen, zal het eerder de batterijvervangingstijdstip vooruitgaan.

Gebruik de batterijonderhoudstoepassing van elke fabrikant

De meeste laptops bevatten toepassingen voor batterijonderhoud door elke fabrikant. Toshiba’s “TOSHIBA eco utility” en dergelijke worden geleverd als individuele toepassingen, zoals wanneer het wordt geleverd als een functie van Mac OS, enz. Hoewel de vorm divers is, zijn de functies over het algemeen vergelijkbaar.

Deze services hebben een modus om de batterij langer mee te laten gaan, zodat u de levensduur van de batterij kunt verlengen door deze te gebruiken.

Pas de helderheid van de monitor aan met de OS-functie

Omdat de monitor veel energie verbruikt, wordt door het aanpassen van de helderheid van de monitor het energieverbruik verlaagd en de belasting van de batterij beperkt, waardoor de vervangingsduur kan worden verlengd.

Wat is een AC-adapter?

AC-adapter is een voeding die wordt gebruikt voor kleine elektrische apparaten zoals notebookcomputers, smartphones, televisies en audio.

Veel elektrische apparaten werken met behulp van gelijkstroomvoeding, maar commerciële stroom geleverd door elektriciteitsbedrijf is wisselstroom. Daarom is het voor het gebruik van elektrische apparaten nodig om de wisselstroom eenmaal in gelijkstroom om te zetten. In het geval van grote elektrische producten is de voeding in veel gevallen ingebouwd in het product, maar in het geval van kleine elektrische producten is het lichter en is het alleen door de voedingseenheid onafhankelijk om te verkleinen. Dit is de AC-adapter. (Een AC-adapter kan worden gebruikt om het genereren van hitte of ruis te voorkomen, zelfs voor grote producten)

Trouwens, AC-adapter verwijst over het algemeen naar een adapter die converteert van AC naar DC, maar er is een AC-AC-adapter die alleen transformatie uitvoert. Bovendien, hoewel het “oplader” kan worden genoemd, is het het doel om stroom naar de in het apparaat ingebouwde laadbatterij te sturen, het laadbesturingscircuit enz. Is niet in de AC-adapter zelf ingebouwd.

Er zijn twee soorten AC-adapters, “Transformer” en “Switching Type”. Beide hebben hetzelfde doel voor het omzetten van de spanning van AC naar DC, maar omdat de transformator een grote spoel gebruikt, is deze groot en zwaar omdat het een groot kenmerk is. De structuur is eenvoudig overeenkomstig, er is de verdienste dat het minder lawaai en minder duur is. Aangezien het schakelende type de schakelaar schakelt door op hoge snelheid te schakelen, kan ruis eenvoudig worden ingevoerd, en het kenmerk is dat het circuit gecompliceerd en relatief duur is. Het voordeel is dat het efficiënt is, miniaturisatie eenvoudig is en het gemakkelijk is om het lichter te maken. Het overstaptype lijkt nu mainstream te zijn vanuit het oogpunt van energiebesparing en de achtergrond die nodig is om de omvang en het gewicht te verminderen.

Het type AC-adapter wordt bepaald door de ingangsspanning, uitgangsspanning, stroom en klemtype. Als dit hetzelfde is, is er compatibiliteit.
 
Wat is de oorzaak van de storing van de netstroomadapter?

(1) Het nominale vermogen werkt niet
U kunt uw computer niet opladen. Het kan ook niet opstarten

(2) Afschakeling van de interne kabel van de kabel
Er zullen tijden zijn dat je wel of niet kunt opladen. In de tussentijd zal de pc plotseling vallen.

(3) Connectorbreuk
Wanneer u het connectorgedeelte aanraakt, hoort u een geluid, wordt de helderheid van het vloeibare kristal gewijzigd en worden het batterijpictogram en het stopcontactpictogram omgewisseld.

Als de netadapter defect is, vervangt u deze door een in de handel verkrijgbare connector. Natuurlijk moeten we ruilen voor hetzelfde.

Wat te doen als de netadapter uw laptop niet kan opladen?

(1) Trek de stekker een aantal keer uit en steek de stekker in een ander stopcontact

Koppel de stekker van de laptop los, wacht een paar minuten en steek de stekker in een andere kamer. Afhankelijk van de notebook pc is er een melding dat er een geval is dat de verbinding met de voeding tijdelijk wordt onderbroken om de voedingsadapter te beschermen tegen een problematische voeding.

Als het een afneembare batterij is, haal dan de stekker uit het stopcontact en verwijder de batterij. Houd de aan / uit-knop van de notebookcomputer twee minuten ingedrukt, installeer vervolgens de batterij en sluit het netsnoer aan op een ander stopcontact

(2) Controleer de voedingskabel

Controleer of er geen scheuren, deuken, slijtage van de kap van de stroomkabel. Als u iets verkeerd vindt, de adapter is vervormd of het plastic ruikt naar een verbrand plastic van de adapter, hebt u waarschijnlijk een defect in de voedingskabel. U moet een nieuwe voedingskabel kopen.

Laten we de garantie controleren voordat we onderdelen vervangen. In sommige gevallen kunnen wisselkoersen worden gegarandeerd.

(3) Controleer de aansluiting van de stroomkabel

Als de verbinding tussen de voedingskabel en de laptop verbluffend is of zich los voelt, kunnen er problemen zijn met de verbinding. Koppel de voedingskabel los, verwijder stof met een soort tandenstoker, verwijder stof dat is afgezet met een luchtfilter enzovoort.

Pinbuiging en andere schade zijn type-specifieke problemen. Laten we een laptop en een stroomkabel naar de reparatiewerkplaats brengen. U vindt de reparatieprocedure geschikt voor uw laptoptype op internet. Herstel kan echter moeilijk zijn zonder het juiste gereedschap. Ook kan het repareren van uzelf de garantie ongeldig maken.

(4) Schakel de notebookcomputer uit en start deze opnieuw op (verwijder ondertussen de batterij en maak deze opnieuw vast)

Schakel de computer uit, koppel het netsnoer los en verwijder de batterij. De batterij bevindt zich meestal aan de onderkant van de laptop. Als de batterij is vergrendeld, kunt u deze ontgrendelen door te draaien met een munt of door de hendel op te tillen. Nadat u de verwijderde batterij 10 seconden hebt bewaard, bevestigt u deze aan de notebookcomputer en start u deze opnieuw op. Wacht 10 seconden nadat u het netsnoer op het stopcontact hebt aangesloten en controleer of de batterij is opgeladen.
Het is niet altijd mogelijk om de batterij eenvoudig te verwijderen met alle computers. Als u niet zeker weet waar u de batterij kunt verwijderen, start u opnieuw op zonder de batterij te verwijderen.

(5) Koel de laptop

Als u het aanraakt, als de batterij erg heet lijkt, kan overmatige hitte het opladen belemmeren. Laat de notebook los, laat het een paar minuten staan ​​en wacht tot de hitte naar beneden gaat. Als u de uitlaatpoort van de notebookcomputer een tijdje niet hebt schoongemaakt, blaas dan luchtstofdoek onder een hoek naar de uitlaatpoort (kort, meerdere keren) om stof te verwijderen.

Aangezien er een risico bestaat op schade aan de koelventilator, laten we de lucht niet rechtstreeks naar de uitlaatpoort blazen.

Als er geen weerstand is tegen het demonteren van de notebook, kunt u het interne stof direct met een luchtstofdoek afblazen. Voordat u met de werkzaamheden begint, bevestigt u de demontageprocedure van uw model en werkt u aan een grote tafel zonder extra items. Als je jezelf demonstreert, kan de garantie ongeldig zijn.

(6) Start de laptop zonder batterij

Schakel de notebookcomputer uit, verwijder de batterij en sluit de kabel aan. Als de laptopcomputer in deze toestand niet wordt ingeschakeld, moet u mogelijk de voedingskabel vervangen. Als het apparaat wordt ingeschakeld, is er een probleem met de batterij. Er is mogelijk een probleem met de uitwisseling tussen de batterij en de laptop. Er is een mogelijkheid dat het probleem met de volgende methode kan worden opgelost. Anders moet de batterij mogelijk worden vervangen vanwege de levensduur.

Als u een type laptop gebruikt dat de batterij niet kan verwijderen, slaat u deze stap over en probeert u de hieronder beschreven methode voordat u uw laptop naar een reparatiewerkplaats brengt.

(7) Vervang de oplader

Er kunnen gevallen zijn waarbij de voedingsadapter (het vierkante gedeelte dat is bevestigd aan de voedingskabel) is verbroken of loszitten van het adapteraansluitonderdeel op geen enkele manier kan worden verbeterd. Laten we een oplader van een vriend lenen en de werking van de oplader in de pc-winkel controleren. Als er een probleem is met de oplader, kopen we nieuwe in onze winkel.

www.accupro.be